Platforma prin care se fac fapte bune, Impartebucurie.ro, funcţionează. Primele cazuri sprijinite prin intermediul site-ului

În 8 aprilie 2015 a fost lansată platform online Împartebucurie.ro. Până în momentul de faţă, două dintre cazurile prezentate pe respectiva pagină web au primit sprijin. Mulţumim celor care au ales să se implice şi să le redea acestor oameni speranţa şi dorinţa de a lupta în continuare.

Primul caz care a primit ajutor este cel numit: Bătaia nu-i ruptă din rai! Oferă speranţă!. Cele trei fetiţe, a căror mamă suferă de o formă de paralizie au primit îmbrăcăminte, pentru a sărbători Paştele cu hăinuţe noi, „aşa cum văd la alţi copii”.

Ajutorul a venit din partea unor tineri pasionaţi de dans din Bistriţa.  „Noi ştim cazul acesta de mai mult timp şi am hotărât să fim alături de doamna Angela şi cele trei fetiţe, constant, atât financiar cât şi ca prezenţă. Însă, prin faptul că noi am achiziţionat hăinuţe şi prin oferirea unui minim sprijin financiar nu înseamnă că s-a rezolvat problema lor. Doresc să fac un apel către toţi cei care au posibilitatea să le ajute, deoarece sunt o familie deosebită, iar fetiţele sunt adorabile, cuminţi, respectuoase şi foarte talentate la desen. Bucuria de pe chipul lor te îmbogăţeşte şi cred că acesta este cel mai de preţ lucru, bogăţia sufletească.”, declară Oana şi Mirela, cele care au împărţit bucurie în acest caz.

Al doilea caz, care a primit un sprijin constând în alimente, în preajma sărbătorilor pascale este cel numit pe site: De la oameni la oameni… Împarte bucurie acestei familii. Persoana care a făcut acest gest a dorit să rămână anonimă.

„Cu toate că au trecut sărbătorile pascale, momente în care ne îndreptăm atenţia şi spre cei cu nevoi, vrem să încurajăm oamenii să continue să împartă bucurie, dar şi să ne trimită poveştile unor personane aflate în situaţii dificile, pentru a le face cunoscute.” declară Bogdan Ivan Gruia, fondatorul acestui proiect.

 

De asemenea, Asociaţia Un Zâmbet cu Mira din Cluj s-a alăturat proiectului nostru. Organizaţia non-guvernamentală în cauză a deschis un centru de recuperare destinat celor care necesită tratament ca urmare a unor afecţiuni ortopedice sau neurologice. Persoanele în cauză, în special copiii pot beneficia de serviciile asociaţiei gratuit. Ca metodă de recuperare se foloseşte atât kinetoterapia clasică, cât şi un program medical de recuperare denumit MIRA.

 

În perioada următoare vom demara şi o colaborare cu o agenţie de turism din judeţul Cluj, care va dona banii obţinuţi în urma organizării unei tombolă, către cazurile prezentate pe site-ul impartebucurie.ro.

Despre Împartebucurie.ro

Ce facem?

Aducem într-un singur loc, împartebucurie.ro, poveştile unor oameni care acum au nevoie de o mână de ajutor. Fie că vorbim de oameni care au nevoie de hrană, îmbrăcăminte, medicamente sau chiar o vorbă bună, noi le prezentăm poveştile pe această platformă online, urmând ca cei care vor să le ofere o bucurie, să o poată face direct sau prin intermediul voluntariilor noştrii.

Pe această  platformă online veţi putea urmări, cum, cât şi când s-a oferit ajutor cazurilor prezentate. La finalul fiecărui an vom prezenta un raport al bucuriei.

 

Cum poţi ajuta cazurile prezentate?

Fiecare caz  pezentat este însoţit de date de contact. Astfel, puteţi să vă implicaţi direct sau puteţi să apelaţi la voluntarii acestui proiect, la numărul de telefon 072-BUCURIE (0722.828.743). Împreună vom găsi soluţii pentru ca ajutorul oferit de dumneavoastră, să ajungă la cei pe care doriţi să-i sprijiniţi.

 

Pagină de Facebook : https://www.facebook.com/2015.Impartebucurie.ro

Site : www.impartebucurie.ro

Recomandari

Alte Articole