Programe de formare profesională organizate de AJOFM Bistriţa-Năsăud în anul 2023

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud organizează prin Centrul propriu de Formare Profesională, programe de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).
În cursul lunii ianuarie, se vor derula prin C.F.P. Bistriţa 4 programe de formare profesională în ocupațiile: “Agent de securitate”, “Coafor”, “Cofetar patiser” și “Inspector resurse umane”. Planul de formare profesională pentru anul 2023 al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud prevede organizarea a 36 programe de formare profesională, din care 34 pentru şomeri şi 2 pentru persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Bistriţa. Dintre aceste programe, 26 sunt de calificare, 7 de specializare şi 3 competenţe cheie “ comunicare în limba română” şi “competenţe de numeraţie”.
Meseriile în care vor fi organizate programele de formare profesională sunt:
– Administrator pensiune turistică; Agent de securitate; Ajutor bucătar; Asistent personal profesionist; Baby sitter; Bucătar; Cameristă; Coafor; Cofetar – Patiser; Competenţe de comunicare în limba română; Competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere; Competenţe de numeraţie; Confecţioner asamblor articole din textile; Contabil; Femeie de serviciu; Frizer; Îngrijitoare bătrâni la domiciliu; Ingrijitor spaţii verzi; Inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; Inspector / referent resurse umane; Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze; Lucrător calificat în culturi de câmp şi legumicultură; Lucrător comercial; Lucrător finisor pentru construcţii; Manager proiect; Manichiurist – pedichiurist; Maseur; Mecanic vulcanizator; Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie; Stilist protezist de unghii; Vopsitor universal.
La aceste cursuri vor fi curpinşi 476 şomeri ( din care 285 femei).
Pentru anul 2023, programele de formare profesională vor fi organizate în parteneriat cu CRFPA Cluj şi CRFPA Mehedinţi.
Ca şi noutăţi, avem cursul de “vopsitor universal”, “ajutor bucătar”, pentru persoanele slab calificate/ educate, de “confecţioner asamblor articole din textile”, s-a reintrodus cursul de “maseur” (nivel 4 de calificare) şi cursul de “asistent personal profesionist”, iar pentru persoanele cu studii superioare, cursul de “manager proiect”.
Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare următoarele documente:
– cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M. B – N);
– copie act de identitate;
– copie certificat de naştere;
– copie certificat căsătorie (pentru femei);
– copie diplomă studii (ultimul act de studii);
– carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la A.J.O.F.M. B-N ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă;
Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie, sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296.

Recomandari

Alte Articole