RUNCU SALVEI: Doi copii au scăpat ca prin minune dintr-o casă cuprinsă de flăcări

Vineri, 24 aprilie, la ora 00.38, dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. a fost informat despre faptul că o casă de locuit din localitatea Runcu Salvei, a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul a izbucnit într-una din încăperi, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la întreg imobilul construit preponderent din material lemnos. Patru echipaje de intervenţie, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de prim ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. Un copil, în vârstă de 5 de ani, a fost evacuat de către fratele său, în vârstă de 11 ani, dintr-o încăpere cuprinsă de flăcări, înainte ca echipajele de intervenţie să ajungă la locul solicitării. Având arsuri pe suprafaţa corpului, cei doi copii au fost preluaţi imediat de către echipajele SMURD şi transportaţi către cea mai apropiată unitate spitalicească. Stare de sănătate a copilului, în vârstă de 11 ani, a impus intervenţia elicopterului SMURD, pentru a fi transportat la Bucureşti.

În paralel, incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite în aproximativ 3 ore, împiedicându-se propagarea flăcărilor la casa de locuit învecinată, aflată la câţiva metri distanţă faţă de zona de manifestare a incendiului.

După finalizarea intervenţiei, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric.

Recomandari

Alte Articole