Șefii deconcentratelor s-au întâlnit cu sătenii din Giurgești, Dumitra și Chiuza

Seria întâlnirilor informale din mediul rural, dintre localnici, conducerea administrației publice județene și șefi ai unor instituții deconcentrate, organizate la inițiativa președintelui Consiliului județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a continuat în acest început de săptămână în localitățile Ciceu Giurgești, Chiuza și Dumitra.

 

 

Spectrul discuțiilor a fost unul larg, de la noutățile legislative și facilitățile oferite de Casa de Pensii, până la depunerea cererilor pentru măsuri de sprijin la APIA.

 
Una dintre problemele ridicate de cetățeni, au reprezentat-o pensiile și posibilitatea de pensionare anticipată. Astfel, o noutate pe care o pot fructifica persoanele care nu au suficientă vechime în muncă pentru a se pensiona ( actualmente 15 ani), pot depune lunar o sumă în cuantumul a 254 lei prin intermediul Casei Județene de Pensii, pentru a completa stagiul complet de cotizare. Prin această facilitate, oamenii care au lucrat 10, 12 sau chiar 14 ani, dar nu au efectuat stagiul complet de cotizare, vor putea beneficia de pensia de drept.

 
Delegația a fost condusă de Subprefectul Județului, Ovidiu Frenț și a fost compusă din:
Ioan Deneș – Senator;
Daniel Suciu – Deputat;
Florin Moldovan – Administratorul Public al Județului Bistrița-Năsăud;
Florin Căpraru – Director APIA Bistrița-Năsăud;
Daniel Pop – Șeful ITRSV Bistrița-Năsăud;
Ioan Fechete – Directorul Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud;
Nuțu Tabără – Directorul DADR Bistrița-Năsăud;

CONSILIUL JUDEȚEAN
Purtător de cuvânt,
Bogdan-Gruia Ivan

Recomandari

Alte Articole