Sportivii bistriţeni au câştigat în primele 8 luni ale anului peste 300 de medalii

Sportivii bistriţeni au avut un an bun în 2011. O arată numărul medaliilor câştigate. Până la data de 1 septembrie, adică în doar 8 luni, sportivii din Bistriţa-Năsăud au câştigat peste 3 sute de medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale. Performanţele vin să încununeze şi aniversarea a 25 de ani de la înfiinţare a Clubului Sportiv Municipal Bistriţa.

În 2010 am avut 368 de medalii cucerite la campionatele naţionale, anul acesta până la 1 septembrie avem deja 215. La Cupa României am avut 106 medalii, anul acesta avem deja 82. La campionatele mondiale am obţinut în 2010 5 medalii, anul acesta le avem câştigate până la 1 septembrie. La europene am avut 17 medalii, anul acesta avem deja 8, iar la jocurile balcanice am avut 14, acum avem 7″, a declarat Raoul Zanca, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Bistriţa-Năsăud.

Printre performanţele demne de notat anul acesta se numără cele 4 medalii obţinute de halterofili, la europenele de seniori din Kazan, precum şi titlurile câtigate de jucătorii de tenis de masă, la o europenele din Rusia. Au existat însă şi premiere anul acesta.

Anul acesta, în premieră, titlut de campioni naţionali la proba pe echipe la Campionatul Naţional Individual de Gimnastică a ajuns la Bistriţa. La aceeaşi competiţie sportivii CSM au obţinut 13 medalii, dintre care 4 de aur, 3 de argint şi 6 de bronz”, a declarat Maria Sânmărtean, directorul CSM Bistriţa.

Ca urmare a rezultatelor obţinute, au fost nominalizaţi pentur a participa la jocurile olimpice de vară, de la Londra, din 2012, Adrian Crişan, tenis de masă, Marius Berbecar şi Cristian Băţagă, gimnastică artistică, precum şi Răzvan Martin, marius Gâscan, Gabriel Sîncrăian, la haltere.

Recomandari

Alte Articole