Victor Ponta: ,,Îmi doresc o nouă lege a salarizării”

Conform Agerpres, premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte o nouă lege a salarizării, bazată pe criterii noi, astfel încât să fie reduse disparităţile foarte mari între venituri. ,,Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării, pentru că legea Guvernului Boc, pe lângă faptul că a fost o prostie, din fericire nu s-a prea aplicat. Deci, nu există în acest moment o salarizare unitară, există un haos general şi, ştiţi foarte bine, salarizarea în domeniul administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele toamnei parlamentare”, a declarat Ponta.

Victor Ponta, premierul României

Precizările sale au fost făcute în contextul în care Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a transmis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta prin care semnalează salarizarea deficitară din educaţie, precum şi politizarea învăţământului preuniversitar, scrie Agerpres.

Premierul  a sesizat faptul că există mari diferenţe între diverse salarii din aceleaşi instituţii şi că prin noua lege se doreşte diminuarea acestora.

,,Principiile de la care pornim sunt cele ale unei mai mari flexibilităţi şi ale unui sistem care să recompenseze angajaţii din sistemul public şi pe bază de criterii de performanţă”, a mai spus Ponta.

 

Raimond Petruț

sursa: Agerpres

Recomandari

Alte Articole